Crespelle met fontinakaas

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de flensjes
  • 3 eieren
  • 350 ml volle melk
  • 100 g bloem
  • klontje boter
  • 200 g geraspte fontinakaas + 20 g voor de afwerking
  • 100 g gekookte ham
  • voor de bechamelsaus
  • 40 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • 40 g bloem
  • 500 ml volle melk

Bereiden

Zet de oven op de grillstand en verwarm voor tot 190 °C.

Kluts de eieren met de melk en een snufje zout. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe terwijl je goed mengt met een garde. Smelt een klontje boter in een pan en bak daarin dunne flensjes.

Beleg de pannenkoeken met de fontinakaas en de gekookte ham. Vouw ze tot een halve maan en vouw nogmaals zodat je een driehoek krijgt. Leg ze in een ovenschaal.

Maak nu de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg een snufje nootmuskaat toe. Voeg de bloem toe en bak 3-4 minuten mee terwijl je goed roert met een garde. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe terwijl je goed roert. Laat rustig indikken op een laag vuurtje tot een mooie consistentie.

Giet de saus over de flensjes in de ovenschaal en verdeel er nog de 20 g geraspte fontinakaas over. Zet de ovenschaal 10 minuten boven in de oven/grill. Serveer warm.

Opmerking

Deze dunne flensjes hebben veel weg van die van de Franse keuken. Met het verschil dat ze hier gevuld worden met de typische fontinakaas en ham. Ze worden overgoten met een bechamelsaus en nog even gegrild in de oven. Heerlijk als bijgerecht bij vlees of als verwarmend gerecht op koude dagen.

Het recept 'Crespelle met fontinakaas' is afkomstig uit het kookboek Mangiamo! van .

© Uitgeverij Lannoo.

Flensjes tips