Gevulde flensjes met mango
bereiden
Ingrediënten
- 300 g gezeefde bloem
- 4 eieren, losgeklopt
- 400 ml gladde kokosmelk
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels arachideolie, om te bakken
- voor de vulling
- 2 rijpe mango's
- klont boter
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt geraspte kokos
Bereiden
Doe voor het beslag de bloem, de losgeklopte eieren en 1 mespunt zout in een grote schaal of een blender. Meng. Voeg beetje bij beetje 300 ml water, daarna de kokosmelk en 1 theelepel suiker toe. Meng opnieuw; het moet een glad beslag worden.
Verhit wat olie in een koekenpan en veeg het overschot met keukenpapier weg. Zet het vuur niet te hoog maar zorg wel dat de pan heet is. Giet er al draaiend een soeplepel beslag in, zodat de hele bodem bedekt is. Bak het flensje 40 seconden per kant. Ga zo door tot al het beslag op is.
Schil de mango's met een dunschiller en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes en bak ze in een pan met de boter, 1 eetlepel bruine suiker en de vanillesuiker. Voeg eventueel de geraspte schil van 1 limoen toe.
Wacht tot de plakjes mango warm zijn en haal de pan van het vuur. Vul elk flensje met 1-2 plakjes. Vouw het dicht, bestrooi het met geraspte kokos en dien het direct op.
Kookboek
Het recept 'Gevulde flensjes met mango' is afkomstig uit het kookboek...
Selamat makan!
Sandra Mahut
Met dit kookboek zet je binnen een handomdraai exotische Balinese gerechten op tafel. Mie en nasi gorenggerechten, sambals, vegetarische gerechten... lees verder
© Good CookFlensjes tips
Reacties op dit recept
- carla Verrukkelijk en alle 'inspanning' waard.
- Barbara Een mespunt kokos op 6 crepes klinkt als erg weinig.