Karnemelk-flensjes gevuld met ricotta, anijs en kersensaus

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 40 g gesmolten boter
  • 400 ml karnemelk
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 200 g zure kersen (bevroren) of krieken (groentespeciaalzaak of groothandel, te vervangen door gewone kersen)
  • 30 g geurige bloemenhoning
  • 80 ml jenever (of gin)
  • 1 eetlepel anijspoeder
  • 3 eetlepels kristalsuiker (niet die fijne)
  • 300 g ricotta

Bereiden

Maak eerst het flensjesbeslag, want dat moet absoluut rusten voordat je het gebruikt, het liefst een paar uur. Meng de eieren met de afgekoelde gesmolten boter en karnemelk in een grote kom. Klop nu met een garde beetje bij beetje de bloem erdoor. Het moet een klontvrij beslag worden. Lukt dat niet, passeer het beslag dan door een zeef.

Bak na het rusten de flensjes eerst, want deze moeten afkoelen voordat je ze vult met de ricotta (of leer de bijzondere smaak van gesmolten ricotta waarderen).

Breng de zure kersen met 50 ml water en de honing in een steelpan aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Haal dan van het vuur en voeg de jenever toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Meng intussen het anijspoeder met de kristalsuiker.

Vouw elk flensje in vieren en vul de onderste opening met 75 gram ricotta. Vul de andere opening met 1 eetlepel anijssuiker. Schenk de kersensaus erover.

Anijspoeder

Als je geluk hebt, vind je anijs gewoon in de supermarkt. Is dat niet zo, dan vind je het bij de Chinese supermarkt. Het wordt gemaakt van de zaden van de anijsplant. Absoluut niet hetzelfde als steranijs, maar de smaak komt nagenoeg overeen.

Kookboek

Het recept 'Karnemelk-flensjes gevuld met ricotta, anijs en kersensaus' is afkomstig uit het kookboek...

Zuur

Bas Robben

Bas Robben laat zien dat zuur precies is wat er vaak ontbreekt in een gerecht zonder dat je het door hebt: groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Flensjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!