Kruidenkaasflensjes
- 7 stuks
- 25 min
- waardering 7,7
- Lunchgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 bos peterselie, blaadjes en steeltjes
- 1 bos koriander, blaadjes en steeltjes
- ½ bos munt, alleen de blaadjes
- 3 eieren
- 125 g (spelt)bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150-200 ml volle melk
- zonnebloemolie
- 1 doosje kruidenkaas (bijvoorbeeld Boursin) à 150 gram
Bereiden
Was de kruiden en droog ze in de slacentrifuge. Hak de kruiden fijn in de keukenmachine.
Voeg terwijl de keukenmachine draait de eieren, bloem, bakpoeder, een snuf zout en de melk toe en klop tot een yoghurtdik beslag. Verdun eventueel met wat extra melk.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan (Ø24 cm) en giet een lepel beslag in de pan. Bak zo dunne pannenkoeken tot het beslag op is. Bak ze gaar maar vooral niet te bruin, om het groene karakter te bewaren.
Neem een flensje en bestrijk met kruidenkaas. Rol op en ga zo door tot alle flensjes gevuld zijn. Leg ze op een schaal. Bestrooi eventueel met wat kruidenblaadjes.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
'Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant, die het goed doen als lunch of licht avondmaal bij een kop soep. In schuine stukjes gesneden is het ook een fijn borrelhapje. Tip: koop kruiden bij de Turkse supermarkt, daar zijn de bossen goedkoop, lekker groot en krakend vers.' - Joke Boon
Kookboek
Het recept 'Kruidenkaasflensjes' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met kleur
Joke Boon
De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld, bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In dit boek vind je informatie én recepten in alle... lees verder
© Nieuw Amsterdam. Beeld: Simone van den Berg