Oosterse flensjes met lychees
- 2 personen
- 30 min
- waardering 6,8
- Nagerecht
- Oosters
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g lychees, gepeld en gehalveerd (of uit blik)
- 2 eetlepels sinaasappellikeur
- 100 g rijstebloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 100 ml romige kokosmelk
- 150 ml melk
- 50 g gemalen kokos
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Bereiden
Meng de lychees in een kom met de likeur. Laat ze in de koelkast door en door koud worden.
Meng in een kom de rijstebloem, suiker, eieren, kokosmelk, melk en het kokos tot een glad beslag.
Vet een koekenpan in met wat olie en verhit hem. Schep er een juslepel beslag in en laat dit over de bodem uitvloeien. Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het en bak ook de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een bord glijden. Bak zo nog 5 flensjes.
Vouw de flensjes in vieren en leg ze op twee borden. Neem de lychees uit de koel kast en schep ze ernaast.
Kookboek
Het recept 'Oosterse flensjes met lychees' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Voor 2
diverse auteurs
'Kook ook - Voor 2': lekkere, makkelijke recep-ten voor als je met z'n tweeën aan tafel zit. Met je partner, je moeder, met je vriendin waarmee je wilt bijkletsen, met... lees verder
© Inmerc