Lasagne met spinazie
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 300 g verse lasagnebladen
- 3 eetlepels Alpro soya Bakken & Braden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 500 g verse spinazie
- 1 pakje Alpro soya Fijngehakt
- 100 g Parmezaanse kaas of verkruimelde Alpro soya Tofu basis
- 1 pak Alpro soya Cuisine (kookroom)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de lasagnebladen 2 minuten in een grote pan water met een beetje zout. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de Alpro soya Bakken & Braden in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Voeg na 5 minuten de spinazie toe en bak de groente totdat het helemaal geslonken is.
Roer het Alpro soya Fijngehakt door de spinazie en doe er de helft van de Parmezaanse kaas (of Tofu basis) bij en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met een beetje Bakken & Braden en spreid 1/5 van de spinazievulling over de bodem. Leg hier de lasagnebladen bovenop. Herhaal dit 4 keer.
Giet tenslotte de Alpro soya Cuisine over het bovenste lasagneblad en besprenkel het geheel met de Parmezaanse kaas (of Tofu basis).
Bak de lasagne ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Bron
Het recept 'Lasagne met spinazie' wordt je aangeboden door Alpro soya