Chili met kip, bonen en tomatenblokjes
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Mexicaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 1 (rode) ui, gesnipperd
- ½ eetlepel chilipoeder
- ½ eetlepel gemalen komijn (djinten)
- 500 g kipfilet, in blokjes of reepjes
- 390 g Heinz Tomatenblokjes met knoflook
- 1 blik rode bonen (kidneybonen, ca. 400 g), uitgelekt
- 2 eetlepels gehakte koriander
Bereiden
Verhit de olie en fruit hierin de ui, chilipoeder en komijn 2 minuten.
Schep de blokjes kip erdoor en roerbak 4 minuten op een hoge stand tot ze goudbruin zijn.
Meng de tomatenblokjes met knoflook erdoor en verwarm 4 minuten.
Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken.
Bestrooi de chili met de koriander en serveer.
Lekker met naanbrood of tortillachips en tomaten-komkommersalade.
Variatietip
Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes of Heinz Gepelde Tomaten.
Bron
Het recept 'Chili met kip, bonen en tomatenblokjes' wordt je aangeboden door Heinz