Kaneelappels uit de oven
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 kleine appels
- 2 eetlepels rozijnen of gedroogde abrikozen, in stukjes
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel boter
- 100 ml vanillevla
- 100 ml (slag)room
Bereiden
Was de appels, boor de klokhuizen eruit en zet ze in een klein ovenschaaltje. Vul de holtes met rozijnen en 2 theelepels kaneel, met bovenop een klontje boter.
Schenk wat water op de bodem en laat de appels in een voorverwarmde oven van ca. 200 °C in ca. 25 minuten gaar worden.
Roer in een schaaltje de kaneel met de vanillevla en de room tot een mooie saus. Geef de saus er apart bij.
Bron
Het recept 'Kaneelappels uit de oven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: ArtCookStudio | Shutterstock.com