Gepofte appels met bitterkoekjes
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8
- Nagerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 160 kcal
- 2 g eiwit
- 6 g vet
- 24 g koolhydraten
Ingrediënten
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 4 bitterkoekjes, verkruimeld
- 4 gedroogde abrikozen, in stukjes
- ½ theelepel tijmblaadjes
- 2 eetlepels gemberjam
- 4 stevige appels (cox's orange pippin), geschild
- 25 g boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Sprenkel in een kom het sinaasappelsap over de verkruimelde bitterkoekjes. Schep de abrikozen, tijmblaadjes en jam door de bitterkoekjes.
Boor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes eventueel iets wijder en zet elke appel op een stuk aluminiumfolie van 20 x 20 cm. Schep het bitterkoekjesmengsel in de holtes en duw het goed aan. Leg op elke appel een flinke klont boter. Vouw de folie naar boven en draai het boven de appel dicht.
Zet de appels op de bakplaat in de oven en bak ze in ca. 40 minuten gaar. Zet de appels in folie op vier bordjes en vouw de folie open. Lekker met vanillevla.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Tip
Geen gemberjam in huis? Gebruik dan een bolletje stemgember. Snijd het heel klein of haal het door de knoflookpers. Gebruik wel een schone knoflookpers, niet eentje waar nog een knoflookgeur omheen hangt...
Bron
Het recept 'Gepofte appels met bitterkoekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com