Sukadelapjes met rucola-tomatenstamppot
- 4 personen
- 150 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g sukadelapjes
- 1 eetlepel bloem
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 sjalotjes of 1 grote ui, gesnipperd
- mespunt gemalen chilipeper of cayennepeper
- 400 g Heinz Gepelde Tomaten
- 750 g kruimig kokende aardappelen, in stukjes
- 390 g Heinz Tomatenblokjes met knoflook
- 75 g rucola
Bereiden
Bestrooi de sukadelapjes met peper, zout en bloem. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan en houd het even warm.
Bak de sjalotjes met de chilipeper in het braadvet. Leg het vlees erbij en giet de gepelde tomaten met sap erover. Verwarm tot het kookpunt en laat het vlees daarna, op een lage stand, met deksel op de pan, in ca. 2 uur gaar stoven. Voeg een scheutje water toe als het vlees niet onder staat.
Kook voor de stamppot de aardappelen in water met zout in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de rest van de olijfolie, peper en zout tot een stevige puree. Schep de tomatenblokjes met knoflook erdoor en verwarm nog even. Snijd de rucola eventueel iets kleiner en meng deze door de puree.
Serveer de stamppot met de sukadelapjes.
Heinz tip
Vervang Heinz Tomatenblokjes met knoflook door Heinz Tomatenblokjes met basilicum en oregano.
Bron
Het recept 'Sukadelapjes met rucola-tomatenstamppot' wordt je aangeboden door Heinz