Aardappelsoep met prei en spekjes
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Franse Uiensoep
- 500 g aardappelen, in blokjes
- 2 dunne preien, in dunne ringetjes
- 100 g magere spekreepjes
- 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
- nootmuskaat (eventueel)
Bereiden
Bereid de uiensoep volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg zodra de soep kookt de aardappelblokjes en de helft van de prei toe. Breng de soep opnieuw aan de kook. Kook de soep met het deksel schuin op de pan gedurende ca. 15 minuten.
Bak de spekreepjes zachtjes uit.
Pureer de aardappel-preisoep met de staafmixer tot deze glad gebonden is. Roer de rest van de preiringetjes, de spekjes en de peterselie door de soep. Voeg eventueel zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Extra benodigd
Staafmixer
Variatietip
Vervang de spekreepjes door hamreepjes of gerookte kipreepjes.
Bron
Het recept 'Aardappelsoep met prei en spekjes' wordt je aangeboden door Honig