Cannelloni gevuld met tonijn
bereiden
Bevat per portie
520 kcal
40 g eiwit
23 g vet
38 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 blikje tonijn naturel, in kleine stukjes
- 1 blikje tomatenblokjes (nettogewicht 400 g)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
- ½ eetlepel tijmblaadjes
- 8 cannelloni
- 1 bekertje zure room
- 100 ml melk
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Voeg de knoflook toe aan de tonijnstukjes en schep er de helft van de tomatenblokjes, het sjalotje, de kappertjes en de tijm door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Verdeel de rest van de tomatenblokjes met vocht over de bodem van een kleine lage ovenschaal. Vul de cannelloni met het tonijnmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Roer de zure room, de melk en de Parmezaanse kaas door elkaar. Strijk dit mengsel over de cannelloni. Bak de cannelloni in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
Het recept 'Cannelloni gevuld met tonijn' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Jose Maria Casco Calvo | Shutterstock.com