Cannelloni met spinazie
bereiden
Ingrediënten
- 40 g boter + extra om in te vetten
- 300 g spinazie, in dunne reepjes
- 200 g gebraden kalfsvlees, in reepjes
- 100 g achterham, in reepjes
- 1 ei
- nootmuskaat
- 60 g Parmezaanse kaas
- 16 vierkante lasagnevellen
- 100 ml tomatensaus
- 100 ml bechamelsaus
Bereiden
Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak hierin de spinazie. Laat de spinazie iets afkoelen.
Doe de spinazie, het kalfsvlees en de ham in een diepe schaal. Voeg hier het ei, een beetje nootmuskaat, wat geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zout aan toe en meng alles goed door elkaar.
Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking in voldoende water met zout al dente. Giet af en laat de lasagnevellen op een schone theedoek afkoelen.
Schep op elk vel een beetje van het spinaziemengsel. Rol de lasagnevellen op en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schenk er de tomaten- en de bechamelsaus overheen en bestrooi met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas. Plaats de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
Kookboek
Het recept 'Cannelloni met spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Het grote pasta kookboek
diverse auteurs
In 'Het grote pasta kookboek' vind je meer dan 600 pastarecepten - traditionele Italiaanse pastagerechten en recepten voor moderne pasta's die snel op tafel staan... lees verder
© Uitgeverij BechtCannelloni tips
Reacties op dit recept
- Carla jammer geen link naar het recept voor bechamelsaus en tomatensaus, jammer ook geen link naar zelf pasta maken (die op deze site helemaal niet aanwezig schijnt te zijn).
- Marjolein Je vindt recepten voor bechamelsaus en tomatensaus gewoon bij de saus recepten en het zelf maken van verse pasta staat uitgelegd bij de pasta recepten. Even verder kijken dan je neus lang is ;-)
- carla Oh hee, die is kennelijk te kort.