Farfalle recepten
-
tip
Farfalle met gerookte zalm, witte wijn en tijm
Vis, 25 min 7,9
-
tip
Farfalle met sperziebonen en peultjes
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Farfalle alla carbonara met funghi porcini
Vegetarisch, 20 min 8,0
-
Farfalle met courgette, bosuitjes, paprika en salami
Vlees, 20 min 7,7
-
Farfalle met kip, spekreepjes en cashewnoten
Gevogelte, 25 min 7,8
-
Farfalle met tomaten en basilicum
Vegetarisch, 20 min 7,7
-
Nigella Lawson: pasta met ham, erwtjes en room
Vlees, 20 min 7,7
-
Zeeduivel met broccoli en farfalle
Vis, 40 min 7,6
Farfalle
Farfalle betekent 'vlindertjes' en is een van de meest populaire pastasoorten in Italië. Strichetti is een ander woord voor deze soort. De vlindertjes met ronde vleugeltjes heten farfalle ronde. Ze gaan met veel verschillende sauzen samen en zijn ook prima geschikt voor pastasalades.
Farfalle recept
Kook 350 g farfalle in een pan gezouten water tot hij net gaar is. Laat de pasta uitlekken. Doe de farfalle met de geraspte schil van een citroen, 400 g uitgelekte en in stukjes gesneden zalm uit blik, 120 ml room en 3 in dunne ringetjes gesneden bosuitjes in een grote pan. Roer het geheel op een zacht vuur door tot het goed warm is. Serveer op voorverwarmde borden.
[ Beeld: Eva Gruendemann | Shutterstock.com ]