Farfalle met gerookte zalm, witte wijn en tijm
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 225 g farfalle
- 2 eetlepels olijfolie
- 40-50 g boter
- 2 middelgrote uien, in dunne ringen
- 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 1 verse rode chilipeper, kleingesneden
- 1 eetlepel blaadjes tijm, plus extra voor de garnering
- 100 ml witte wijn of wodka
- 150 g gerookte zalm, grof gesneden
- lichte blaadjes bleekselderij (uit het midden van de struik) voor de garnering
Bereiden
Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de farfalle beetgaar in het kokende water. Laat hem uitlekken en zet hem apart.
Verwarm intussen in een andere pan de olie en boter op laag vuur. Fruit daarin de ui met de knoflook, chilipeper en tijm zacht en glazig. Dat zal zo'n 15 minuten duren.
Zet het vuur hoger en schenk de witte wijn bij de ui. Laat de alcohol in een minuut of twee verdampen. Meng er van het vuur af de zalm door.
Schep de pasta met wat extra blaadjes tijm door de zalmsaus en meng alles goed. Serveer onmiddellijk, bestrooid met wat bleekselderijblad.
Opmerking
'Dit is een variatie op een italiaans recept dat al vele jaren bestaat. Gewoonlijk wordt er room gebruikt en soms zelfs ook kaviaar; mijn versie gaat met een boog om zulke overdadige ingrediënten heen, waardoor het resultaat lekker licht en fris is. Ik stel voor farfalle te gebruiken, de kleine vlindervormige pasta die bij elke supermarkt te vinden is. Je kunt hem ook zelf maken, maar de gedroogde soort is heel geschikt voor dit recept.' - Tobie Puttock
Kookboek
Het recept 'Farfalle met gerookte zalm, witte wijn en tijm' is afkomstig uit het kookboek...
Daily Italian
Tobie Puttock
Tobie Puttock is medeoprichter van Jamie Olivers restaurant Fifteen London en staat nu aan het hoofd van Fifteen Melbourne. In het eenvoudige maar dynamische... lees verder
© Kosmos Uitgevers