Farfalle alla carbonara met funghi porcini
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 15 g funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
- 225 g farfalle
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 25 g boter
- 225 g champignons, in plakjes
- 1 theelepel gedroogde chilipepers, fijngehakt
- 2 eieren
- 300 ml room
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Laat de funghi porcini 15 minuten wellen in heet water. Giet het daarna af en vang het vocht op.
Kook de farfalle in ruim kokend water al dente en spoel met koud water af.
Fruit de knoflook in de olie en de boter in een grote pan. Voeg de champignons, de funghi porcini en de chilipepers toe en bak alles ongeveer 2 minuten. Voeg het opgevangen weekwater van de funghi porcini toe en kook het mengsel in.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met wat peper en zout. Meng de farfalle met de funghi porcini en roer de eieren en de room erdoor. Verwarm alles maar laat het niet koken!
Bestrooi het geheel met de Parmezaanse kaas en de peterselie en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Farfalle alla carbonara met funghi porcini' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta boekbox
Joris Scott & Niels Schavemaker
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 makkelijk te maken gerechten. Van spaghetti bolognese of een frisse pastasalade met mozzarella tot tagliatelle... lees verder
© Mo'MediaFarfalle tips
Reacties op dit recept
- Wesselien Ik beveel een dubbele hoeveelheid champignons aan. Een zakje kruidenmengsel voor pasta van Lidl heb ik aan de paddenstoelen toegevoegd. Mijn (positief kritische) gezinsleden beoordeelden het op een tien.