Farfalle met tomaten en basilicum
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote rode chilipeper, fijngehakt (desgewenst)
- 1 ui, gehakt
- 375 g farfalle
- 750 ml hete groentebouillon of kippenbouillon
- 440 g hele tomaten uit blik
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels worcestershiresaus
- 20 g gehakte verse basilicum
- 60 g kleine zwarte olijven als Niçoise of Kalamata, ontpit en in plakjes
Bereiden
Doe de olie in de rijstkoker. Druk op 'kook ' en laat 1 minuut verhitten. Doe er de knoflook, chilipeper en ui in en roerbak ca. 2 minuten tot de ui zacht is.
Voeg de farfalle, bouillon, tomaten, tomatenpuree, worcestershiresaus, 15 g van het basilicum en zout en peper naar smaak toe. Sluit het deksel en druk op 'kook '. Laat onder af en toe roeren ca. 10 minuten koken tot de pasta beetgaar is.
Schep er de zwarte olijven door. Garneer met het overgebleven verse basilicum en serveer direct.
Extra benodigd
Rijstkoker
Tip
Door het vocht eerst aan de kook te brengen voor u de pasta toevoegt, voorkomt u dat de pastavormpjes aan elkaar gaan plakken. U kunt het vocht ook van tevoren verhitten en dan pas in de rijstkoker gieten.
Kookboek
Het recept 'Farfalle met tomaten en basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
De rijstkoker
Brigid Treloar
'De rijstkoker' laat u zien hoe u op een heel makkelijke en efficiënte manier verrukkelijke en gezonde maaltijden maakt. De rijstkoker bevat recepten voor pasta en... lees verder
© Good Cook