Fusilli met lentegroenten
bereiden
Ingrediënten
- 1 middelgrote aubergine
- 5 kleine courgettes
- 2 paprika's, bij voorkeur een gele en een rode
- 5 groene asperges
- 12 kerstomaatjes
- 100 ml extra vergine olijfolie
- 400 g fusilli
- bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 50 g pecorino, versgeraspt
- bosje verse basilicum
Bereiden
Snijd alle groenten in niet al te kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met dikke bodem. Voeg de groenten beetje bij beetje toe; het is de bedoeling dat er wat vocht vrij komt. Blijf de groente ongeveer 5 minuten omroeren, zodat ze zacht worden maar niet aanbranden.
Kook intussen de pasta, maar giet hem halverwege de kooktijd af. Doe de pasta bij de groente, samen met de peterselie, pecorino, hele blaadjes basilicum, zout en peper. Roer om, en laat het gerecht op een laag vuurtje staan totdat de pasta al dente is.
Tip
'In dit gerecht kun je de groenten gebruiken die je zelf het lekkerste vindt; gewoon proberen!' - Nikko Amandonico
Kookboek
Het recept 'Fusilli met lentegroenten' is afkomstig uit het kookboek...
Una bella spaghettata
Nikko Amandonico
In Napels is iedereen een expert op het gebied van eten en helemaal op het gebied van de vele verschillende pastagerechten. Iedereen weet precies hoe je een pasta... lees verder
© Tirion UitgeversFusilli tips
Reacties op dit recept
- artina Heerlijk recept en... zonder vlees.