Fusilli met spinazie en spekjes
4 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
885 kcal
25 g eiwit
51 g vet
80 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g fusilli
- 2 eetlepels olie
- 200 g ontbijtspek, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
- 2 theelepels oregano
- 100 ml slagroom
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de pasta in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar.
Verhit intussen de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten.
Giet de pasta af en schep hem door het spinaziemengsel. Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over vier borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Het recept 'Fusilli met spinazie en spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: jreika | Shutterstock.com
Fusilli tips
Reacties op dit recept
- Jiemao Hi all, wat zou een geschikt alternatief kunnen zijn voor spek?
- andré Gerookte paprikapoeder of vegetarische spekblokjes van AH.
- John Hoe groot zijn deze porties? Ik zou graag de voedingswaarde per 100 gram weten, dat is nuttiger dan per portie zonder vermelding van portiegrootte.
- Petra Heerlijk recept en zo klaar!! ik heb kookroom ipv slagroom toegevoegd, die had ik nog staan en dat gaat ook prima.