Fusilli met spinazie en spekjes
- 4 personen
- 20 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
bevat per portie
- 885 kcal
- 25 g eiwit
- 51 g vet
- 80 g koolhydraten
Ingrediënten
- 400 g fusilli
- 2 eetlepels olie
- 200 g ontbijtspek, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 400 g spinazie, gewassen en uitgelekt
- 2 theelepels oregano
- 100 ml slagroom
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Kook de pasta in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar.
Verhit intussen de olie in een braad- of hapjespan. Bak het spek en de ui gedurende 5 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Schep de spinazie en oregano erdoor en bak alles nog 3 minuten.
Giet de pasta af en schep hem door het spinaziemengsel. Roer de slagroom erdoor. Verdeel het gerecht over vier borden. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Bron
Het recept 'Fusilli met spinazie en spekjes' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: jreika | Shutterstock.com