Fusilli met gerookte zalm, citroen en rucola

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 375 g fusilli of farfalle
  • 50 g roomboter
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • geraspte schil van 1 citroen of limoen
  • 200-250 g gerookte zalm, in reepjes
  • 75 g rucola
  • 100 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiden

Zet water op voor de pasta en kook de pasta beetgaar. Verwarm de borden voor.

Smelt de boter voorzichtig en roer er dan op heel laag vuur de crème fraîche en citroenrasp door. Laat even sudderen tot de pasta klaar is.

Giet de pasta af. Roer er snel eerst de citroensaus door, dan de zalm en ten slotte de rucola. Schep op de warme borden. Maal er peper over en geef de Parmezaanse kaas erbij.

Variatietip

Fusilli met gerookte zalm en spinazie: vervang de rucola door spinazie.

Kookboek

Het recept 'Fusilli met gerookte zalm, citroen en rucola' is afkomstig uit het kookboek...

Spitsuurkoken

Loethe Olthuis

'Spitsuurkoken' laat zien dat culinair genieten mogelijk is in een mum van tijd. Het boek staat vol recepten die binnen een half uur klaar zijn, vaak zelfs binnen 20 minuten... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (35 stemmen)

Fusilli recept tips

Reacties op dit recept

  • marjanHeel goed recept, smakelijk, en snel klaar. Ik deed er 200 gr. gemengde sla door waar ook rucola in zat. Voor herhaling vatbaar!

    reageren

  • JoskaKlinkt goed! Zou zelf iets meer zalm en iets minder rucola doen.

    reageren

  • hennieIs ook heel lekker met broccoli; de stronkjes in stukjes 4 minuten meekoken met de pasta, de roosjes 3 minuten.

    reageren

  • IteIn 1 woord: heerlijk!!

    reageren