Fusilli met pesto, aardappelen en sperziebonen

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g fusilli
  • 250 g aardappelen (Nicola), geschild en in blokjes gesneden
  • 500 g sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • voor de basilicumpesto
  • 225 ml olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 g basilicumblaadjes
  • 75 g geroosterde pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiden

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een grote, diepe pan. Voeg wat zeezout toe en de aardappelen en sperziebonen. Laat aardappelen en bonen 5 minuten koken, voeg dan de pasta toe en kook alles beetgaar.

Maak intussen de pesto. Maal de olijfolie met de knoflook, het basilicum en een snufje zeezout in de keukenmachine fijn, maar zorg ervoor dat de pesto niet te nat wordt. Je kunt hiervoor het best de pulseknop gebruiken. Voeg de pijnboompitten toe, de Parmezaanse kaas en wat peper, en maal nog even kort.

Giet de pasta, de aardappelen en de sperziebonen af en doe ze in een grote kom. Voeg de pesto toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Dien meteen op.

Extra benodigd

Keukenmachine

Tip

Kook de bonen niet te lang, zodat ze nog krokant en heldergroen zijn. In de zomer kun je het gerecht bereiden als pastasalade, met farfalle of penne.

Kookboek

Het recept 'Fusilli met pesto, aardappelen en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...

La Cucina d'Abruzzo

Giancarlo Acciavatti & Gemma Mirabilio

In 'La Cucina d'Abruzzo' staan het leven en vooral de culinaire roots van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio centraal, eigenaren van het succesvolle... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Fusilli recept tips

Reacties op dit recept

  • liaIs 500 gr basilicum blaadjes niet erg veel hihi

    reageren