Fusilli met pesto, aardappelen en sperziebonen
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 750 g fusilli
- 250 g aardappelen (Nicola), geschild en in blokjes gesneden
- 500 g sperziebonen, uiteinden verwijderd
- voor de basilicumpesto
- 225 ml olijfolie extra vergine
- 2 teentjes knoflook
- 120 g basilicumblaadjes
- 75 g geroosterde pijnboompitten
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een grote, diepe pan. Voeg wat zeezout toe en de aardappelen en sperziebonen. Laat aardappelen en bonen 5 minuten koken, voeg dan de pasta toe en kook alles beetgaar.
Maak intussen de pesto. Maal de olijfolie met de knoflook, het basilicum en een snufje zeezout in de keukenmachine fijn, maar zorg ervoor dat de pesto niet te nat wordt. Je kunt hiervoor het best de pulseknop gebruiken. Voeg de pijnboompitten toe, de Parmezaanse kaas en wat peper, en maal nog even kort.
Giet de pasta, de aardappelen en de sperziebonen af en doe ze in een grote kom. Voeg de pesto toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Dien meteen op.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Kook de bonen niet te lang, zodat ze nog krokant en heldergroen zijn. In de zomer kun je het gerecht bereiden als pastasalade, met farfalle of penne.
Kookboek
Het recept 'Fusilli met pesto, aardappelen en sperziebonen' is afkomstig uit het kookboek...
La Cucina d'Abruzzo
Giancarlo Acciavatti & Gemma Mirabilio
In 'La Cucina d'Abruzzo' staan het leven en vooral de culinaire roots van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio centraal, eigenaren van het succesvolle... lees verder
© Uitgeverij Terra