Fusilli met gerookte zalm, citroen en rucola
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 375 g fusilli of farfalle
- 50 g roomboter
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- geraspte schil van 1 citroen of limoen
- 200-250 g gerookte zalm, in reepjes
- 75 g rucola
- 100 g geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiden
Zet water op voor de pasta en kook de pasta beetgaar. Verwarm de borden voor.
Smelt de boter voorzichtig en roer er dan op heel laag vuur de crème fraîche en citroenrasp door. Laat even sudderen tot de pasta klaar is.
Giet de pasta af. Roer er snel eerst de citroensaus door, dan de zalm en ten slotte de rucola. Schep op de warme borden. Maal er peper over en geef de Parmezaanse kaas erbij.
Variatietip
Fusilli met gerookte zalm en spinazie: vervang de rucola door spinazie.
Kookboek
Het recept 'Fusilli met gerookte zalm, citroen en rucola' is afkomstig uit het kookboek...
Spitsuurkoken
Loethe Olthuis
'Spitsuurkoken' laat zien dat culinair genieten mogelijk is in een mum van tijd. Het boek staat vol recepten die binnen een half uur klaar zijn, vaak zelfs binnen 20 minuten
... lees verder © Uitgeverij TerraFusilli tips
Reacties op dit recept
- marjan Heel goed recept, smakelijk, en snel klaar. Ik deed er 200 gr. gemengde sla door waar ook rucola in zat. Voor herhaling vatbaar!
- Joska Klinkt goed! Zou zelf iets meer zalm en iets minder rucola doen.
- hennie Is ook heel lekker met broccoli; de stronkjes in stukjes 4 minuten meekoken met de pasta, de roosjes 3 minuten.
- Ite In 1 woord: heerlijk!!