Aubergine-lasagne
bereiden
Bevat per portie
600 kcal
36 g eiwit
26 g vet
49 g koolhydraten
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 2 eetlepels olie
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 300 g rundergehakt
- 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
- 2 eetlepels gedroogde basilicum
- 9 volkorenlasagnebladen
- een beetje geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm. Bestrijk de plakken dun met olie en bestrooi met peper en een klein beetje zout. Leg de plakken op de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven. Je kunt ze ook in een koekenpan grillen.
Snijd ondertussen de sjalotjes en (pers) knoflook fijn en de papri¬ka in blokjes. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalotjes en knoflook lichtbruin. Voeg het gehakt en de paprika toe en bak ze gaar. Roer de tomaten¬blokjes en basilicum erdoor. Laat 15-20 minuten zachtjes door¬koken zonder deksel op de pan en breng op smaak met peper en een beetje zout.
Haal de aubergines uit de oven en leg op een bord. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C.
Verdeel wat tomaten-gehaktsaus over de bodem van de oven¬schaal en leg er een laag aubergine en 3 lasagnebladen op. Herhaal dit en eindig met een laag tomaten-gehaktsaus. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Bak het gerecht 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Kookboek
Het recept 'Aubergine-lasagne' is afkomstig uit het kookboek...
Doe effe gezond
Marjolein van Dop & Monique Ammerlaan
Diëtisten Marjolein en Monique helpen je ondanks de drukte goed voor jezelf te blijven zorgen. Ze leren je herkennen wat je valkuilen in je eetpatroon zijn, geven je slimme en praktische tips. Met snelle en makkelijke recepten voor het hele gezin
... lees verder © Lev. / A.W. Bruna Uitgevers. Beeld: Simone van den Berg