Lasagne al forno

4 personen
bereiden

waardering 8obv 19 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 wortel, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
  • 100 g dikke plakken pancetta, in blokjes
  • 500 g mager rundergehakt
  • 500 g kalfsgehakt
  • 250 ml melk
  • 250 ml witte wijn
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 pot (500 g) passata
  • verse pastavellen
  • bechamelsaus
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de uiensnippers toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee.

Zet het vuur hoog, voeg de pancetta toe en bak deze 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schenk de melk erbij en roer flink tot alle vocht verdampt.

Voeg de wijn, tomaten en passata toe en zet het vuur heel laag. Schenk 500 ml water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op een heel zacht vuur 2-3 uur koken en voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Zet het apart tot verder gebruik. Verwarm de oven op 180 °C.

Snijd de verse pasta in stukken die op de bodem van een ovenschaal van ca. 26 x 20 cm passen. Begin met een laag pasta, dan een laag vleessaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met bechamelsaus. Strooi er Parmezaanse kaas over.

Bak de lasagne 40-45 minuten, tot het gerecht door en door heet en goudbruin is.

Extra benodigd

Ovenschaal van 26 x 20 cm

Kookboek

Het recept 'Lasagne al forno' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Italian kookboek

Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder

© The House of Books

Lasagne tips

Reacties op dit recept

  • nellie Wat is passata
  • Milazzo passata (is gezeefde tomatensaus, tomatensaus uit een fles overal in te verkrijgen : )
  • Jan Pieter Is het met het gehakt of/of of is het en/en? Datzelfde vraag ik me ook af bij de tomatenblokjes en de passata? Is dat of/of of en/en? groet Jan
  • redactie okoko recepten Het is in beide gevallen en/en.