Lasagne al forno
- 4 personen
- 250 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, gesnipperd
- 100 g dikke plakken pancetta, in blokjes
- 500 g mager rundergehakt
- 500 g kalfsgehakt
- 250 ml melk
- 250 ml witte wijn
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 pot (500 g) passata
- verse pastavellen
- bechamelsaus
- 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote pan op laag vuur. Voeg de uiensnippers toe en bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak ze 2 minuten mee.
Zet het vuur hoog, voeg de pancetta toe en bak deze 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schenk de melk erbij en roer flink tot alle vocht verdampt.
Voeg de wijn, tomaten en passata toe en zet het vuur heel laag. Schenk 500 ml water erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus op een heel zacht vuur 2-3 uur koken en voeg extra water toe als het geheel te droog wordt. Zet het apart tot verder gebruik. Verwarm de oven op 180 °C.
Snijd de verse pasta in stukken die op de bodem van een ovenschaal van ca. 26 x 20 cm passen. Begin met een laag pasta, dan een laag vleessaus en een laag bechamelsaus. Herhaal dit en eindig met bechamelsaus. Strooi er Parmezaanse kaas over.
Bak de lasagne 40-45 minuten, tot het gerecht door en door heet en goudbruin is.
Extra benodigd
Ovenschaal van 26 x 20 cm
Kookboek
Het recept 'Lasagne al forno' is afkomstig uit het kookboek...
Easy Italian kookboek
Jennifer Donovan
Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder
© The House of Books