Lasagne met gehakt en courgette
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- olijfolie
- 4 courgettes (ca. 1 kg), in plakjes
- 2 klontjes boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 600 g rundergehakt
- 200 ml tomatenpuree
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel cayennepeper
- klein bosje bladpeterselie, fijngehakt
- 9 voorgekookte lasagnevellen
- 150 g gruyère, geraspt
Bereiden
Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een flinke scheut olijfolie. Voeg de courgette toe en breng op smaak met royaal peper en zout. Bak 12-13 minuten onder regelmatig omscheppen. Voeg tijdens het bakken eventueel nog wat extra olijfolie toe.
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Laat een klontje boter smelten in een koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en fruit ze 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het 5 minuten mee; maak het gehakt met een vork rul.
Doe de tomatenpuree in de koekenpan en voeg de tijm en cayennepeper toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus in 8 minuten iets inkoken. Voeg aan het eind van de kooktijd de peterselie toe.
Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek.
Beboter een grote gratineerschaal en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, vlees, plakjes courgette en een deel van de geraspte gruyère. Herhaal deze volgorde en eindig met een laagje courgette.
Bestrooi de lasagne met de resterende gruyère en laat de lasagne in de oven in 25 tot 30 minuten gaar worden. Serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Lasagne met gehakt en courgette' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta & lasagne
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker pasta- en lasagnegerechten kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de recepten uit dit boek is de bereiding heel eenvoudig... lees verder
© Inmerc