Lasagne met broccoli, courgette en paddenstoelen
bereiden
Ingrediënten
- 1 middelgrote stronk broccoli, in roosjes
- 1 middelgrote courgette, in blokjes van 1 cm
- 2 middelgrote wortels, in blokjes van 1 cm
- 200 g paddenstoelen, in plakjes
- 2 middelgrote uien, in plakjes
- olijfolie
- een paar sprietjes tijm en rozemarijn
- 4 teentjes knoflook zonder de kern
- 500 g verse lasagnevellen
- 100 g Parmezaanse kaas (desgewenst)
- 4 eetlepels zelfgemaakt paneermeel
- voor de bechamelsaus
- 100 g boter
- 120 g bloem
- 1 liter groentebouillon
- 2 theelepels kurkuma
Bereiden
Smelt voor de bechamelsaus de boter. Strooi terwijl je roert de bloem erin.
Schenk als het mengsel begint te kleuren alle bouillon er met kleine hoeveelheden tegelijk bij; blijf roeren zodat er geen klontjes in komen.
Laat 10 minuten koken, doe er wat zout bij en de kurkuma. Laat de bechamelsaus afkoelen.
Stoom of kook de roosjes broccoli 2 minuten. Bak de courgette, wortel, paddenstoelen en uien apart in een pan met 1 eetlepel olijfolie, de kruiden en de knoflook. Doe er wat zout bij. Ze moeten al dente blijven.
Kook de lasagnevellen 1 tot 3 minuten voor (afhankelijk van dikte). Om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken, doe je ze in een grote pan kokend water met zout en een eetlepel olie. Kook niet meer dan drie of vier vellen tegelijk en roer voorzichtig.
Leg de lasagnevellen met een pollepel of een schuimspaan in een schaal koud water om het kookproces te stoppen. Giet snel af. Spreid ze uit op een schone theedoek en leg ze niet op elkaar.
Vet een ovenschaal in met olie, leg er een laagje lasagnevellen in, een dun laagje bechamelsaus, een laagje groenten en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas (desgewenst). Herhaal dit 3 of 4 keer. Eindig met paneermeel en een beetje olijfolie.
Laat ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C gratineren.
Kookboek
Het recept 'Lasagne met broccoli, courgette en paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
Lasagne
Laura Zavan
In dit prachtig gefotografeerde boek komen de lekkerste lasagnerecepten aan bod. Allereerst een hoofdstuk met de basisrecepten voor de pastavellen, de sauzen... lees verder
© Uitgeverij BechtLasagne tips
Reacties op dit recept
- Myriam Zeer lekker voor wie van groentenschotels houdt. Ideaal voor een licht avondmaal !
- W Als geen-kaas eter is dit een heerlijke lasagna. Smaak zonder kaas is lekker fris. Voor herhaling vatbaar.
- Caroline Ik heb ook nog een paar scheutjes zoete ketjap toegevoegd, wastafel erg lekker!
- Joan Lekker, een volgende keer blancheer ik de wortelen en broccoli. Saus over de lasagnevellen verdelen is gemakkelijker dan over de groenten. Paneermeel is niet nodig als je eindigt met saus en geraspte kaas. Kippenbouillon (blokje) vind ik persoonlijk lekkerder.