Lasagne met zalm en basilicumdressing
bereiden
Bevat per portie
610 kcal
Ingrediënten
- 8 (geribbelde) lasagnevellen, ca. 250 g
- 1 avocado, in dunne plakjes
- 1 eetlepel citroensap
- 100 ml olijfolie
- 50 ml limoen- of citroensap
- 12 basilicumblaadjes of 4 eetlepels gehakte basilicum
- 200-300 g gerookte zalm, in plakjes
- 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
Bereiden
Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier.
Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap.
Pureer voor de basilicumdressing de olijfolie, limoensap en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta.
Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op vier borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Vervangende vis
De zalm kan worden vervangen door gerookte heilbot of paling.
Het recept 'Lasagne met zalm en basilicumdressing' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau