Lasagne met zalm en basilicumdressing

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vis

bevat per portie

  • 610 kcal

Ingrediënten

  • 8 (geribbelde) lasagnevellen, ca. 250 g
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml limoen- of citroensap
  • 12 basilicumblaadjes of 4 eetlepels gehakte basilicum
  • 200-300 g gerookte zalm, in plakjes
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes

Bereiden

Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier.

Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap.

Pureer voor de basilicumdressing de olijfolie, limoensap en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta.

Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op vier borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Vervangende vis

De zalm kan worden vervangen door gerookte heilbot of paling.

Bron

Het recept 'Lasagne met zalm en basilicumdressing' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Lasagne recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!