Linguine recepten
-
tip
Nigella Lawson: linguine met citroen, paddenstoelen en tijm
Vegetarisch, 15 min 7,8
-
tip
Gordon Ramsay: linguine met tomaten, olijven en kappertjes
Vis, 15 min 8,1
-
Linguine met krab, basilicum, citroen en rode peper
Vis, 20 min 7,2
-
Linguine met mosselen en cannellinibonen (cozze e fagioli)
Vis, 30 min 7,0
-
Linguine met pesto
Vegetarisch, 25 min 7,6
-
Linguine met tomaat en basilicum
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Linguine met tomaat en gemengde zeevruchten van Rick Stein
Vis, 25 min 7,2
-
Linguine met tonijnsaus
Vis, 30 min 8,0
-
Linguine met zalm en asperges
Vis, 25 min 7,1
-
Zwarte linguine met tonijn en artisjokken
Vis, 15 min 7,5
Linguine
Pureer 2 kopjes verse basilicum, 40 g grof geraspte Parmezaanse kaas, 50 g geroosterde pijnboompitten en 2 teentjes knoflook met een eetlepel olijfolie in een blender. Voeg terwijl de moter draait geleidelijk ongeveer 125 ml olijfolie toe. Kook 400 g linguine in een pan met gezouten water tot hij net gaar is. Laat de linguine uitlekken. Schep de pasta in een grote schaal met de pesto en meng het geheel voorzichtig.
Linguine met rucola
Breng 2 liter kippenbouillon aan de kook. Kook 400 g linguine in de kippenbouillon beetgaar en giet de pasta af. Voeg 6 eetlepels olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd 175 g rucola in fijne reepjes en meng die op het laatste moment door de linguine. Schik op vier borden en serveer direct. Garneer desgewenst met geschaafde krullen Parmezaanse kaas.
[ Beeld: Lisovskaya Natalia | Shutterstock.com ]