Gordon Ramsay: linguine met tomaten, olijven en kappertjes
bereiden
Ingrediënten
- 300 g gedroogde linguine of spaghetti
- 3 eetlepels olijfolie, plus extra om te besprenkelen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, in dunne plakjes
- 6-8 ansjovis in olie, kleingesneden
- 200 g zwarte olijven zonder pit, in vieren of gehakt
- 3 eetlepels kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- handje basilicumblaadjes, gescheurd
Bereiden
Kook de linguine in een grote pan gezouten water in 8-10 minuten al dente.
Verhit intussen de olijfolie in een wijde pan en bak de knoflook, ui, chilipeper en ansjovis 1-2 minuten. Roer de olijven, kappertjes en tomaten erdoor en verwarm alles al roerend een paar minuten tot de ui zacht is.
Laat de linguine uitlekken en meng de saus en het basilicum erdoor. Proef of de smaak goed is (zout is waarschijnlijk niet nodig omdat de ansjovis, kappertjes en olijven zout zijn).
Schep de pasta in warme kommen en sprenkel er vlak voor het serveren desgewenst nog wat olijfolie over.
Kookboek
Het recept 'Gordon Ramsay: linguine met tomaten, olijven en kappertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Gordon Ramsay's Fastfood
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je zelf geweldige gerechten in een hele korte tijd kunt klaarmaken. Het boek is onderverdeeld in 15 korte hoofdstukken met... lees verder
© Tirion UitgeversLinguine tips
Reacties op dit recept
- Hans Vervang de ansjovis door verse tonijn (ook makkelijker te krijgen) en het heerlijke gerecht wordt iets milder, minder wrang van smaak.
- Frank Heeeerlijk! Niets aan veranderen ;-).
- marjolein Is dit niet puttaneseca?
- Caatje Ik dacht ook al dat dit heel erg veel op Puttanesca lijkt.
- G. Klopt: het recept is: Linguine puttanesca. Recipe by Gordon Ramsay from The F Word