Linguine met pesto
bereiden
Ingrediënten
- 100 g basilicum
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 40 g pijnboompitten, geroosterd
- 185 ml olijfolie
- 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas, plus extra, voor erbij
- 400 g linguine
Bereiden
Meng het basilicum, de knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine. Voeg de olie in één vloeiende beweging toe terwijl de keukenmachine aanstaat. Maak er een glad mengsel van. Doe dit in een schaal. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng het geheel op smaak.
Kook de pasta beetgaar in een grote pan met hard kokend water met wat zout. Giet de pasta af en doe deze terug in de pan. Roer genoeg pesto door de pasta zodat deze goed bedekt is. Serveer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Keukenmachine
Tip
Eventueel overgebleven pesto kan in een luchtdichte bak nog een week in de koelkast worden bewaard. Bedek de bovenkant met een laagje olie. In de vriezer is de pesto nog een maand houdbaar.
Kookboek
Het recept 'Linguine met pesto' is afkomstig uit het kookboek...
De Italiaanse keuken
diverse auteurs
'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische gerechten zoals... lees verder
© De Lantaarn