Gegratineerde macaroni met ham en kaas

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g macaroni
  • ½ reblochonkaasje
  • 200 g gekookte ham, in een paar dikke plakken
  • 100 ml slagroom
  • een flinke snuf versgeraspte nootmuskaat
  • 30 g boter

Bereiden

Kook de macaroni beetgaar in een grote pan kokend, gezouten water. Giet de macaroni af en doe hem in een grote kom.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schraap de korst van de halve reblochon. Snijd de kaas dan in even dikke plakken. Leg ze even weg.

Snijd de ham in kleine blokjes. Schep ze door de macaroni in de kom. Giet de slagroom in een kleine pan. Breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Breng aan de kook. Giet de slagroom in de kom met de macaroni en ham en schep alles goed om. Vet een grote ovenschaal in met boter. Schep er het macaronimengsel in. Leg er de plakken reblochon op. Bak de gratin 30 minuten in de oven.

Neem de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is en de bovenkant goudbruin is. Serveer de gratin zo uit de oven en geef er een groene salade bij.

Kookboek

Het recept 'Gegratineerde macaroni met ham en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Gesmolten kaas variaties

Ontdek de lekkerste kaasschotels van de wereld. Maak ze voor een gezellige avond met vrienden of familie. Geniet van een fondue van kaas uit Savoie, taartjes met... lees verder

© Good Cook

Macaroni tips

Reacties op dit recept

  • Nelma Dit gerecht is heel goed vegetarisch te maken door in plaats van ham vegetarische spekjes te gebruiken. Eigenlijk ook nog lekkerder dan ham. :)
  • Ilona Waar blijft de geraspte kaas?
  • Gilberte Beste, daar dient de reblochonkaas voor, die wordt gegratineerd op het laatst en wordt bruin.
  • C In plaats van Reblochon kun je ook Chaumes kopen. Ik vind in de supermarkt namelijk geen Reblochon kaas.