Macaroni recepten
-
tip
Jamie Oliver: macaroni met kaas
Vegetarisch, 60 min 8,0
-
tip
Macaroni met gehakt-tomatensaus
Vlees, 50 min 8,0
-
Gegratineerde macaroni met gerookte eendenborst
Gevogelte, 40 min 7,5
-
Gegratineerde macaroni met ham en kaas
Vlees, 50 min 7,9
-
Glutenvrije gegratineerde macaroni met ham
Vlees, 45 min 7,7
-
Mac & cheese met chorizo uit de oven
Vlees, 50 min 7,7
-
Macaroni en tomaat
Vegetarisch, 20 min 8,5
-
Macaroni met bloemkool en pijnboompitten
Vegetarisch, 30 min 8,5
-
Macaroni met gebakken salami, paprika, prei en tapenade
Vlees, 15 min 7,6
-
Macaroni met ham, doperwtjes en bieslook
Vlees, 20 min 7,7
-
Macaroni met kaas
Vegetarisch, 40 min 7,8
-
Macaroni met kaas en broodkruim
Vegetarisch, 60 min 7,5
-
Macaroni met kaas, prei en tomaten
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Macaroni met kaassaus en tomaten
Vegetarisch, 90 min 7,8
-
Macaroni met paprika, aubergine en courgette
Vegetarisch, 35 min 7,5
-
Macaroni met roomkaas en champignons
Vegetarisch, 20 min 7,8
-
Macaroni met sperziebonen en chilipeper
Vegetarisch, 35 min 6,9
-
Macaroni ovenschotel met broccoli en tomaat
Vegetarisch, 45 min 7,5
-
Macaroni uit de oven met gorgonzola en prosciutto
Vlees, 50 min 8,5
-
Macaronitaart (Griekse lasagne)
Vlees, 100 min 7,1
Macaroni
Macaroni kan op vele manieren worden klaargemaakt: all'amatriciana, alla carbonara, alla ciociara (op boerenwijze) met fijngehakte en kort gebakken groenten, gerookte ham en plakjes worst, all'arrabbiata (in een pikante saus met chilipeper) of zoals op Sicilië, alla Norma (met blokjes gebakken aubergine, ricotta, tomatensaus en basilicum).
Macaroni met ham en kaas
Bereid 350 g macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Beboter een ovenvaste schotel. Roer voorzichtig 200 g in blokjes gesneden ham en 200 g geraspte oude kaas door de macaroni tot de kaas draden trekt. Breng de macaroni op smaak met zout en peper. Doe de macaroni in de ovenvaste schotel, bestrooi de bovenkant met een dun laagje paneermeel en leg hier en daar een klontje boter op. Plaats de schotel op het ovenrooster onder de hete grill of in het midden van een voorverwarmde oven (200 °C of gasovenstand 4) en laat er een bruin korstje op komen.
Basisrecept macaroni alla calabrese
Snijd 1 kg rijpe tomaten horizontaal doormidden en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Leg ze in een gratineerschaal, bestrooi ze met zout en peper en giet er flink wat extra vierge olijfolie overheen. Zet ze in een op 180 °C verwarmde oven tot ze gaar maar nog stevig zijn. Voeg halverwege de oventijd wat ontpitte zwarte olijven en kappertjes toe. Kook 600 g macaroni beetgaar, laat ze uitlekken en garneer ze met de hete tomaten. Strooi er wat basilicum over, bedruppel ze met olie en serveer ze heet. ¹)
[ Bron: 'Wannée kookboek' | 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹)]
[ Beeld: denio109 | Shutterstock.com ]