Macaroni met sperziebonen en chilipeper
- 4 personen
- 35 min
- waardering 6,9
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- olijfolie om te bakken
- 2 uien, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- 1-2 rode chilipepers, in smalle reepjes
- 200 g macaroni
- 400 g sperziebonen, afgehaald en doormidden
- geraspte parmezaan (eventueel)
- extra vergine olijfolie voor de laatste hand (eventueel)
Bereiden
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien ca. 15 minuten op laag vuur; roer af en toe. Ze moeten zacht, zoet en een beetje bruin zijn. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak nog 5 minuten.
Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar (ze mogen nog niet echt zacht zijn). Bak (of kook) de bonen een paar minuten mee.
Laat de macaroni en sperziebonen uitlekken en vang 250 ml kookwater op. Doe de macaroni en de bonen bij de uien en roer; voeg wat kookwater toe om het gerecht wat soepeler te maken. Doe er zout en peper naar smaak bij.
Maak het gerecht eventueel met wat geraspte parmezaan af en bedruppel het met wat extra vergine olijfolie.
Kookboek
Het recept 'Macaroni met sperziebonen en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Kookschool Groente
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel Kookschool Groente' bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse gerechten met verse groenten. Je vindt in dit boek gezonde... lees verder
© Unieboek | Het Spectrum