Macaroni met sperziebonen en chilipeper

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 6,9
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • olijfolie om te bakken
  • 2 uien, in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  • 1-2 rode chilipepers, in smalle reepjes
  • 200 g macaroni
  • 400 g sperziebonen, afgehaald en doormidden
  • geraspte parmezaan (eventueel)
  • extra vergine olijfolie voor de laatste hand (eventueel)

Bereiden

Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de uien ca. 15 minuten op laag vuur; roer af en toe. Ze moeten zacht, zoet en een beetje bruin zijn. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak nog 5 minuten.

Breng intussen een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de macaroni beetgaar (ze mogen nog niet echt zacht zijn). Bak (of kook) de bonen een paar minuten mee.

Laat de macaroni en sperziebonen uitlekken en vang 250 ml kookwater op. Doe de macaroni en de bonen bij de uien en roer; voeg wat kookwater toe om het gerecht wat soepeler te maken. Doe er zout en peper naar smaak bij.

Maak het gerecht eventueel met wat geraspte parmezaan af en bedruppel het met wat extra vergine olijfolie.

Kookboek

Het recept 'Macaroni met sperziebonen en chilipeper' is afkomstig uit het kookboek...

De Zilveren Lepel Kookschool Groente

diverse auteurs

'De Zilveren Lepel Kookschool Groente' bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse gerechten met verse groenten. Je vindt in dit boek gezonde... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Macaroni recept tips

Reacties op dit recept

  • DienkeWat een raar recept is dit. Wat doe je met de sperziebonen? Een paar minuten meebakken met de uien? Dus je eet ze dan nagenoeg rauw? Brr. En waar is die 250 ml kookvocht voor? Ik ga dit echt niet maken...

    • WimAls de bonen 5 minuten zijn meegebakken zijn ze niet rauw meer maar hebben nog wel een bite en alle vitamines, het kookvocht is om "het gerecht wat soepeler te maken" dat staat in de beschrijving! Je hoeft niet al het vocht te gebruiken!

    reageren

  • GerardVijf minuten meebakken is wel erg kort, zeker als je grott, wat oudere sperziebonen hebt... En de hoeveelheid kookvocht hangt af van hoe smeuig je het wilt webben. Voeg gewoon eerst een eetlepel toe en kijk en proef...

    reageren