Macaroni met kaassaus en tomaten
- 2 personen
- 90 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 1 laurierblad
- versgeraspte nootmuskaat
- 40 g boter
- 25 g bloem
- 100 g rijpe cheddar of pittige lancashire
- 150 g macaroni
- 4 kleine, rijpe tomaten, in dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Maak de kaassaus. Verhit de melk samen met het laurierblad, de nootmuskaat en een beetje zout. Laat een paar minuten sudderen, haal van het vuur, dek af en laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt in een andere pan de boter en roer de bloem erdoor. Laat een minuut of wat staan maar zorg dat de boter niet verkleurt. Haal het laurierblad uit de melk, doe de melk bij de boter en klop flink tot je een gladde massa hebt.
Zet het vuur zo laag mogelijk (gebruik bij voorkeur een vlamverdeler) en roer regelmatig door de saus met een houten lepel. Al snel wordt de saus glad en glibberig. Roer er na 10-15 minuten de kaas door en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat nog 3-4 minuten op het vuur staan. Draai het vuur uit en doe een goed sluitend deksel op de pan zodat er geen vel op de saus komt. Houd de saus warm.
Doe de macaroni in een pan met licht gezouten kokend water, kook hem gaar en giet goed af. Meng hem door de kaassaus en schep de macaroni in een licht beboterde ovenschaal. Leg de schijfjes tomaten erop die elkaar een beetje moeten overlappen, en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Zet de schotel ongeveer 30-40 minuten in de oven tot de tomaten blaren krijgen en de macaroni aan de randen van de schotel gaat bubbelen.
Kookboek
Het recept 'Macaroni met kaassaus en tomaten' is afkomstig uit het kookboek...
De vegetarische optie
Simon Hopkinson
'De vegetarische optie' is een kookboek boordevol gerechten zonder vlees of vis - voor wie eens een dagje zonder wil. Simon Hopkinson laat zien dat je met... lees verder
© Inmerc