Macaroni met kaas en broodkruim
- 6 personen
- 60 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 500 g macaroni
- 2 grote eieren
- 500 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 g gruyèrekaas, geraspt
- 250 g emmentalerkaas, geraspt
- 125 g vers broodkruim
- olijfolie
- truffelolie om te serveren (desgewenst)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een ovalen gratinschaal van 23 bij 33 cm in met boter.
Breng een grote pan met water aan de kook. Doe wat zout in de pan en kook de macaroni in ca. 5 minuten beetgaar. Laat de macaroni uitlekken, spoel hem af onder de kraan, laat hem opnieuw uitlekken en zet hem opzij.
Meng in een grote kom de eieren, melk, slagroom en knoflook. Bestrooi met zout en peper. Schep in een andere kom de geraspte kaas door elkaar.
Strooi een derde van de kaas in de ovenschaal. Schep de helft van de macaroni in de schaal. Herhaal dit, eindigend met de kaas. Giet het eimengsel over de macaroni. Strooi het broodkruim over de macaroni en besprenkel dit met wat olijfolie.
Bak de macaronischotel in 40-50 minuten goudbruin in de oven. Haal de schaal uit de oven en sprenkel er eventueel nog wat truffelolie overheen.
Kookboek
Het recept 'Macaroni met kaas en broodkruim' is afkomstig uit het kookboek...
Stoven, grillen, bakken, braden in gietijzeren pannen
Valerie Aikman-Smith
Bak, braad, stoof, sudder, rooster en gril jezelf door deze heerlijke recepten. Bijzondere gerechten, speciaal uitgekozen voor het gebruik van gietijzeren... lees verder
© Good Cook