Macaroni met kaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 225 g macaroni
  • 80 g boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 250 g geraspte cheddar
  • 30 g vers broodkruim

Bereiden

Kook de pasta al dente in gezouten, kokend water.

Verhit de oven tot 180 °C (gasovenstand 4) en vet een ovenschaal in.

Smelt de boter in een grote pan op laag vuur en bak de uitjes 5 minuten, tot ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en laat die 1 minuut meebakken, tot het mengsel bleek is en schuimt. Roer er geleidelijk de melk door en blijf roeren tot de saus kookt en dik wordt. Zet het vuur laag en laat de saus 2 minuten koken. Roer er de mosterd, het grootste deel van de kaas, en zout en peper naar smaak door.

Meng pasta en kaassaus, doe het mengsel in de schaal, strooi er het broodkruim en de rest van de kaas over, en zet hem 15 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.

Kookboek

Het recept 'Macaroni met kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (30 stemmen)

Macaroni recept tips

Reacties op dit recept

  • florentAan dit recept zou ik macaroni vervangen door volkoren pasta. Ook heel lekker.

    reageren

  • HenkDit is wel een heel simpel recept, of ik hier iemand een plezier mee doe?

    reageren

  • carlaSimpel wil niet zeggen dat het niet heerlijk is!

    reageren

  • DeniseMisschien bedoelt Henk met simpel dat het hier weinig tot geen voedingswaarde betreft. Of de energie om je warm te houden in deze barre dagen, dan weer wel.

    reageren

  • LonnekeHet is heerlijk als je er een dikke pluk rucola onder legt op het bord.

    reageren

  • GabyDit is echt heel erg lekker! Wij eten het tegenwoordig standaard met ceasar salad... Heerlijk!

    reageren

  • gWij eten vaak zoiets zg simpels als macaroni met ham of kaas, vaak laten wij de ham weg, beginnen met de uitjes te bakken, koken de macaroni, maken dan een kaassausje en doen die bij de macaroni, met ook wat bosuitjes.

    reageren

  • MariaDit is een smakelijk gerecht echt simpel, en je kunt er gebakken spekjes door roeren en dan een heerlijke salade erbij. Maria

    reageren

  • AstridIk heb de boter vervangen voor 80 gr flora boter. 500 ml rijstemelk (AH) + 200 gr geraspte plantaardige kaas van AH eigen merk. Na smaak heb ik nog 3 eetlepels nutritional yeast toegevoegd. Als je de rest van dit recept volgt krijg je de perfecte vegan mac'n cheese!! Voor degene die koemelk allergie hebben en toch dit geweldige gerecht willen proberen :)

    reageren