Macaroni met kaas
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 225 g macaroni
- 80 g boter
- 1 ui, fijngehakt
- 3 eetlepels bloem
- 500 ml melk
- 2 theelepels grove mosterd
- 250 g geraspte cheddar
- 30 g vers broodkruim
Bereiden
Kook de pasta al dente in gezouten, kokend water.
Verhit de oven tot 180 °C (gasovenstand 4) en vet een ovenschaal in.
Smelt de boter in een grote pan op laag vuur en bak de uitjes 5 minuten, tot ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en laat die 1 minuut meebakken, tot het mengsel bleek is en schuimt. Roer er geleidelijk de melk door en blijf roeren tot de saus kookt en dik wordt. Zet het vuur laag en laat de saus 2 minuten koken. Roer er de mosterd, het grootste deel van de kaas, en zout en peper naar smaak door.
Meng pasta en kaassaus, doe het mengsel in de schaal, strooi er het broodkruim en de rest van de kaas over, en zet hem 15 minuten in de oven, tot er een goudbruin korstje op zit.
Kookboek
Het recept 'Macaroni met kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Het Grote Kookboek
Lulu Grimes
Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck