Pasta met courgette en Parmezaanse kaas van Ainsley Harriott
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
bevat per portie
- 397 kcal
- 14 g eiwit
- 21 g vet
- 40 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 500 g courgette, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 theelepels tijm, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde chilipepers, verkruimeld
- 300 g fettuccine (lintpasta)
- 25 g boter
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem. Voeg de sjalot toe en fruit in 5 minuten glazig. Voeg de courgette, de knoflook, de tijm, de chilipeper en wat zout en peper toe en laat, af en toe omscheppend, nog 5 minuten stoven. Schep intussen de fettuccine in een grote pan kokend water met wat zout, roer een keer en kook in 5 minuten of volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, laat uitlekken en schep er de boter en de peterselie door. Schep het courgettemengsel door de pasta, maal er wat zwarte peper over en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Tip
'Gebruik zo klein mogelijke courgettes, want die hebben meer smaak en nemen minder vocht op.' - Ainsley Hariott
Kookboek
Het recept 'Pasta met courgette en Parmezaanse kaas van Ainsley Harriott' is afkomstig uit het kookboek...
Koken voor familie en vrienden
Ainsley Harriott
Een groep vrienden te eten? Een familie-dineetje? Of gewoon zin in een lekkere maaltijd in je eentje? In dit nieuwe en extra dikke boek geeft de Ainsley Harriott... lees verder
© Uitgeverij Terra