Orecchiette met broccoli
bereiden
Ingrediënten
- 800 g broccoli, in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 verse chilipeper, ontpit en fijngehakt
- 300 g orecchiette
- opdienen met parmezaan of pecorino, vers geraspt
Bereiden
Kook de roosjes broccoli 5 minuten in water met wat zout en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan, doe de knoflook en chilipeper erbij, bak ze 3 minuten, voeg de roosjes toe en bak ze in 5 minuten op laag vuur gaar; roer af en toe.
Kook intussen de orecchiette in 10 minuten in ruim water met wat zout beetgaar. Laat ze uitlekken en roer ze door de broccoli.
Geef er parmezaan of pecorino bij.
Tip
U kunt de broccoli ook samen met de orecchiette gaar laten worden. Laat in dat geval alles uitlekken, druppel er olijfolie over en bestrooi het gerecht met geraspte pecorino.
Kookboek
Het recept 'Orecchiette met broccoli' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel - vernieuwde editie
diverse auteurs
In Italië wordt 'De Zilveren Lepel' al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Deze nieuwe editie telt bijna 1.500 pagina's en
... lees verder © Unieboek - Van DishoeckOrecchiette tips
Reacties op dit recept
- Guus Goed recept!
- Frans Lekker makkelijk voor een snelle hap!