Orecchiette met broccoli en pijnboompitten
bereiden
Ingrediënten
- 200 g broccoli
- 350 g orecchiette
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngehakt
- 2 grote teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 75 g goudbruin geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels fijngeraspte pecorino
Bereiden
Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten in een grote hoeveelheid kokend water. Giet af in een zeef en spoel vervolgens onder koud water af. Laat opnieuw uitlekken en snijd in grove stukken.
Kook de pasta in 9 tot 11 minuten (of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking) al dente in een grote hoeveelheid kokend water met zout. Schenk, terwijl de pasta staat te koken, de olijfolie in een koekenpan, met de Spaanse peper en de knoflook. Bak op matig vuur, tot de knoflook begint te geuren (hij mag niet kleuren). Voeg de broccoli toe, doe het deksel op de pan en laat een paar minuten op heel zacht vuur bakken. Bestrooi royaal met peper en zout en doe er dan de pijnboompitten bij.
Giet de pasta af en houd 2 eetlepels van het kookwater achter. Doe de pasta in de koekenpan, met de pecorino en de 2 eetlepels kookwater. Roer zorgvuldig door elkaar en dien op.
Tips
Niets is beter dan orecchiette, oortjespasta, voor het vasthouden van sauzen. Mocht je het niet kunnen krijgen: je kunt ook elke andere pasta in de vorm van schelpjes gebruiken. De broccoli moet voor dit recept niet knapperig, maar juist zacht zijn; desondanks moet hij niet te lang koken.
Kookboek
Het recept 'Orecchiette met broccoli en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Vegalicious - midprice editie
Alice Hart
Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit 'Vegalicious'. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische
... lees verder © Uitgeverij Terra