Pappardelle met bloemkool en gorgonzola
bereiden
Ingrediënten
- 200 g bloemkool, in roosjes
- 1½ eetlepel boter
- 150 g gorgonzola, in blokjes
- eventueel: 3-4 eetlepels melk
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte tijm
- 275 g verse pappardelle
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Blancheer de roosjes bloemkool 5 minuten in een pan kokend water met zout. Haal ze er met een schuimspaan uit en bewaar het kookvocht.
Smelt de boter al roerend met de gorgonzola in een pannetje op laag vuur; voeg zo nodig wat melk toe. Het mengsel mag niet koken. Haal de pan van het vuur.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de knoflook al roerend in een paar minuten op laag vuur lichtbruin. Gooi de knoflook weg. Doe de roosjes bloemkool in de pan en bak ze al roerend 5 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.
Kook de pappardelle in het achtergehouden kookvocht gaar en voeg zo nodig extra kokend water toe. Ze moeten in 2-3 minuten beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze bij de bloemkool. Roer er het kaasmengsel door en bestrooi alles met de geraspte parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met bloemkool en gorgonzola' is afkomstig uit het kookboek...
De Zilveren Lepel Quick & Easy
diverse auteurs
'De Zilveren Lepel Quick & Easy' bevat meer dan 100 eenvoudige, gemakkelijke en overheerlijke Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te
... lees verder © Unieboek Spectrum