Pappardelle met eendenragout en porcini
bereiden
Ingrediënten
- 25 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 80 g bleekselderij, wortel en ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 40 ml olijfolie
- 250 g eendenvlees, in dobbelsteentjes
- 100 ml rode wijn
- 200 g gepelde tomaten, grof gesneden
- 1 laurierblad
- 2-3 peperkorrels
- 1 kruidnagel
- 200 ml groentebouillon
- 320 g gedroogde pappardelle
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 20 g boter
- 2 eetlepels gemengde gehakte kruiden (marjolein, peterselie en tijm)
Bereiden
Laat de porcini weken in lauw water en laat uitlekken.
Fruit de selderij, wortel, ui en knoflook in een pan met de olie.
Voeg het eendenvlees toe, samen met de uitgelekte porcini. Overgiet met de rode wijn.
Voeg er de tomaten bij als de wijn verdampt is. Breng op smaak met een snufje zout, het laurierblad, de peperkorrels en de gekneusde kruidnagel. Overgiet met de bouillon en laat 25-30 minuten sudderen.
Kook de pappardelle al dente in voldoende kokend gezouten water. Giet af en voeg bij de ragout. Meng er de Parmezaanse kaas, de boter en de kruiden onder. Meng goed en serveer.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met eendenragout en porcini' is afkomstig uit het kookboek...
De verleidelijke Italiaanse keuken
Christina Bottari
In 'De verleidelijke Italiaanse keuken' zul je geen ingewikkelde recepten vinden, maar wel eenvoudige gerechten die al generaties worden doorgegeven van... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: Andrew Riverside | Shutterstock.com