Pappardelle met eendenragout en porcini

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 25 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 80 g bleekselderij, wortel en ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 40 ml olijfolie
  • 250 g eendenvlees, in dobbelsteentjes
  • 100 ml rode wijn
  • 200 g gepelde tomaten, grof gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2-3 peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • 200 ml groentebouillon
  • 320 g gedroogde pappardelle
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels gemengde gehakte kruiden (marjolein, peterselie en tijm)

Bereiden

Laat de porcini weken in lauw water en laat uitlekken.

Fruit de selderij, wortel, ui en knoflook in een pan met de olie.

Voeg het eendenvlees toe, samen met de uitgelekte porcini. Overgiet met de rode wijn.

Voeg er de tomaten bij als de wijn verdampt is. Breng op smaak met een snufje zout, het laurierblad, de peperkorrels en de gekneusde kruidnagel. Overgiet met de bouillon en laat 25-30 minuten sudderen.

Kook de pappardelle al dente in voldoende kokend gezouten water. Giet af en voeg bij de ragout. Meng er de Parmezaanse kaas, de boter en de kruiden onder. Meng goed en serveer.

Kookboek

Het recept 'Pappardelle met eendenragout en porcini' is afkomstig uit het kookboek...

De verleidelijke Italiaanse keuken

Christina Bottari

In 'De verleidelijke Italiaanse keuken' zul je geen ingewikkelde recepten vinden, maar wel eenvoudige gerechten die al generaties worden doorgegeven van... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Andrew Riverside | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pappardelle recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!