Pappardelle met draadjesvlees
- 4 personen
- 120 min
- waardering 8,4
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels arachideolie
- 1 kilo riblappen, in blokken van 4 cm
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, aan 1 stuk
- 6 rijpe tomaten, in kwarten
- 1 vers laurierblaadje
- 125 ml Italiaanse rode wijn
- 500 g verse pappardelle
- citroenrasp en -sap
- paar takjes platte peterselie, de blaadjes grof gehakt
- klontje boter
- versgeraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de riblappen in ca. 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak mee tot de uien zacht worden. Voeg de tomaten en het laurierblaadje toe en laat even stoven. Blus af met de rode wijn als het vocht van de tomaten is verdampt en laat op laag vuur tot inkoken. Giet er daarna water bij tot het vlees onderstaat. Stoof het vlees gaar op laag vuur totdat het uit elkaar valt. Roer af en toe. Breng op smaak met zout.
Breng een grote pan water aan de kook. Voeg flink wat zout toe en kook de pappardelle, afhankelijk van de dikte, in een paar minuten beetgaar. Giet de pasta af en meng er zo veel saus door dat de pasta de saus 'opzuigt' en de saus mooi om de pasta heen blijft hangen. Maak de pasta af met een beetje citroenrasp en -sap, peterselie en de boter. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met draadjesvlees' is afkomstig uit het kookboek...
We love beef
Alain Caron & Richard van Oostenbrugge
In dit kookboek laten Alain Caron en Richard van Oostenbrugge zien hoe veelzijdig én veelomvattend een rund is. In hun toegankelijke recepten... lees verder
© Carrera Uitgevers