Pappardelle met kippenlevers
bereiden
Ingrediënten
- 400 g kippenlevers
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g boter
- enkele blaadjes salie
- 2 liter zelfgemaakte kippenbouillon (of van een bouillonblokje)
- 400 g pappardelle, zelf bereid met 400 g pastameel en 8 eidooiers of uit een pak
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Maak de kippenlevers schoon en verwijder eventueel vet. Spoel de levers af, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukken. Verhit de olijfolie met de helft van de boter in een koekenpan en bak de levers 5 minuten. Voeg de salie, het zout en de peper toe.
Breng in een pan de bouillon aan de kook en kook de pasta net beetgaar. Laat uitlekken en bewaar een beetje van de bouillon. Voeg de pasta en een juslepel bouillon toe aan de kippenlevers. Laat de vloeistof onder voortdurend roeren op hoog vuur een beetje inkoken en voeg de rest van de boter in blokjes toe. Verdeel over borden, bestrooi met de Parmezaanse kaas en serveer meteen.
Tip
Koop alleen heel verse kippenlevers (zonder groene galvlekjes). Koop bij voorkeur kippenlevers met een roze kleur, die zijn verfijnder en smakelijker dan de levers met een rode kleur. Leg de levers 30 minuten in water, zodat het bloed wordt verwijderd.
Kookboek
Het recept 'Pappardelle met kippenlevers' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Venetië
Laura Zavan
Ontdek de rijkdom van de Venetiaanse keuken; van seizoensgebonden groenten tot de schatten van de zee. De lokale aperitief Aperole Spritz, antipasta... lees verder
© Good CookPappardelle tips
Reacties op dit recept
- Joan Lekker en eenvoudig recept. 2 tomaten en 2 uien en verse peterselie toegevoegd. Ui apart gefruit. Tomaat en peterselie alleen een beetje mee verwarmd voor een wat frissere smaak.