Penne met pompoen en pancetta
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- extra vergine olijfolie
- 60 g pancetta, in plakjes , liefst scharrel of biologisch, fijngesneden
- 3 banaansjalotjes, gesnipperd
- ½ verse rode peper, fijngesneden
- 2 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
- 650 g flespompoen, geschild en zonder zaadjes, in blokjes van 1 cm
- 600 ml hete biologische groentebouillon
- 400 g penne
- 10 g parmezaan, plus extra voor erbij
Bereiden
Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur, bak de pancetta 1 minuut en roer er dan de sjalotjes, rode pepertjes en rozemarijn door. Laat 2 tot 3 minuten bakken, roer er de pompoen door en giet de hete bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen, of tot de blokjes pompoen gaar zijn en de bouillon een beetje ingekookt is.
Kook de penne intussen zeer al dente in een grote pan gezouten kokend water - de pasta gaart nog na in de saus dus kook hem vooral niet te lang. Giet de penne af, houd een kopje van het kookwater apart, en stort ze bij de saus. Roer voorzichtig, voeg eventueel een scheutje kookwater toe om het lekker smeuïg te maken, en laat nog 2 minuten koken om de penne alle heerlijke smaken te laten absorberen.
Roer er de geraspte parmezaan door tot de saus lekker romig is. Serveer met een snufje zwarte peper uit de molen en wat extra geraspte parmezaan.
Kookboek
Het recept 'Penne met pompoen en pancetta' is afkomstig uit het kookboek...
Het pastaboek
Gennaro Contaldo
Geef je pastarepertoire een boost met 'Het pastaboek' van Gennaro Contaldo. Het nieuwste deel in Jamies Oliver's Food Tube-serie staat bomvol simpele... lees verder
© Kosmos Uitgevers