Penne met worst en pesto-roomsaus
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 150 g penne of andere korte pasta naar keuze
- 250 g verse braadworst
- 1 prei, in ringetjes
- 150 g kastanjechampignons, in plakjes
- 100 g doperwten (diepvries)
- 125 g crème fraîche
- 100 g pesto
- Parmezaanse kaas
Bereiden
Zet de pasta op met ruim kokend water (met zout!) en kook volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
Snijd ondertussen de worst in stukjes. Je kunt het vel verwijderen, maar ik laat het meestal zitten. Bak de worst in een ruime koekenpan. Doe de prei en champignons erbij en bak mee. Voeg de doperwten als laatste toe en breng het geheel op smaak met crème fraîche, pesto, peper en zout.
Giet de pasta af en roer door de saus. Serveer met Parmezaanse kaas.
Kookboek
Het recept 'Penne met worst en pesto-roomsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Heerlijke chaos
Simone van den Berg
Geen dag is hetzelfde in het chaotische leven van foodfotograaf en -blogger Simone en uit die heerlijke chaos is dit kookboek ontstaan. Van gezond tot decadent en... lees verder
© Nieuw Amsterdam