Ravioli met zalm en dille met romige dragonsaus
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vis
Ingrediënten
- 2 plakken biologische, gerookte zalm
- 2 eetlepels crème fraîche
- 5 takjes verse dille
- 400 g pastadeeg naturel
- 1 kardemompeul
- 1 sjalotje, gesnipperd
- klontje boter
- 330 ml slagroom
- ½ bosje dragon, fijngehakt
- 1 theelepel cognac
- 1 theelepel visfumetpoeder of verkruimeld visbouillonblokje
- Szechuanpeper
Bereiden
Draai voor de raviolivulling de plakken gerookte zalm, de crème fraîche en dille in een keukenmachine. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Rol het pastadeeg zo dun mogelijk uit in hetzelfde formaat als de raviolivorm. Bekleed de vorm zorgvuldig met het dunne vel pastadeeg en druk het deeg voorzichtig in de holtes in de vorm. Gebruik een spuitzak of twee kleine koffielepels en vul de holtes met een kleine hoeveelheid vulling. Leg er een tweede vel pastadeeg op. Ga met een deegroller over de vorm, zodat de ravioli gekartelde randjes krijgen. Stort het vel ravioli uit de vorm en maak de kussentjes eventueel in repen of een voor een van elkaar los.
Breek de kardemompeul open en vang de kleine zaadjes op. Stamp de zaadjes in een vijzel tot poeder. Gebruik anders een kleine theelepel gemalen kardemom.
Fruit het sjalotje in een beetje boter in een pan. Roer er het kardemompoeder door. Roer er de slagroom door. Laat 5 minuten sudderen op matig vuur. Schep er dan de dragon en cognac door.
Breng een grote pan water aan de kook en doe er het visbouillonblokje in. Kook de ravioli, in twee grote stukken of een voor een losgemaakt, 2 minuten in de bouillon.
Giet de ravioli af en laat uitlekken op keukenpapier. Schik de ravioli in diepe borden. Schep er de romige dragonsaus over. Maal er wat Szechuanpeper over. Dien meteen op.
Extra benodigd
Raviolivorm
Kookboek
Het recept 'Ravioli met zalm en dille met romige dragonsaus' is afkomstig uit het kookboek...
Ravioli
Sandra Mahut
Ontdek alles dat je moet weten over het thuis ravioli maken en over basisrecepten voor pasta en vullingen. Ga dan aan de slag met allerlei opwindende combinaties, zoals... lees verder
© Good Cook